Kerncirkel voor hypnotherapie en PDS-therapie


Den Haag, Papendrecht en Vlaardingen, 06-53531054

mindfulness


Wat is mindfulness?


Mindfulness is een manier van waarnemen die open en onbevooroordeeld is. Je zoekt niet en verwacht niets, maar probeert slechts datgene waar te nemen wat aanwezig is. Het brengt je meer in een 'hier en nu' modus, weg van je gepieker over verleden of toekomst. Mindfulness heeft gunstige effecten op mentaal en fysiek functioneren. Meer lezen over de gunstige effecten.


Tijdens de cursus van 8 bijeenkomsten leer je de werkelijkheid te accepteren zoals die is. Hierdoor kan innerlijke rust en vrede worden bereikt. Hoe men in het leven staat is de kern van veel psychische problemen. Door een houding van gerichte aandacht en niet oordelende acceptatie aan te leren ontstaat er ruimte voor verandering, heling en groei. Door middel van specifieke mindfulness-technieken leer je een open houding aan te nemen. Met de methode kan je gelijk aan jezelf werken met duidelijke thuisopdrachten uit de het door mij geschreven cursusmateriaal. Dit kan ook de andere therapieën versterken. Daarom bied ik dit vaak als thuiswerkzaamheid aan om direct aan je hulpvraag te kunnen werken.

Wat heb je aan mindfulness?


Mindfulness is uitermate geschikt om werkgerelateerde spanningsklachten te overwinnen of na een burn out weer stevig in je werkschoenen te staan. In de afgelopen jaren heb ik honderden cursisten mogen ontvangen met uiteenlopende problemen. Zo waren er cursisten met bijvoorbeeld slaapproblemen, problemen met rouwverwerking en relationele problemen. tot nu toe mocht ik van alle cursisten positieve ervaringen vernemen door het volgen van de cursus mindfulness. Zij kunnen na de cursus beter met de werkelijkheid omgaan door de acceptatie van die werkelijkheid. Enkele cursisten blijven graag de oefeningen in groepsvorm doen. Daarom biedt ik ook een vervolg op de cursus aan. Diverse wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de positieve werking van mindfulness.

  • draagt direct bij aan je persoonlijk welbevinden
  • ondersteunt je leven
  • draait om aandacht en houding van niet oordelende acceptatie
  • vermindert bewezen een veelheid van psychosomatische en depressieve klachten
  • leert je omgaan met pijn en pijnbeleving
  • leert je piekergedachten doelmatig het hoofd te bieden

Waarom kiezen voor de Kerncirkel?


Bij de kerncirkel krijgt iedere cursist persoonlijke aandacht. Uniek is dat dat er aandacht is voor wat je in je lichaam voelt tijdens de oefeningen. Hierdoor leer je je lichaamssignalen kennen en herkennen. Voor je dagelijkse leven betekent dit dat je indien nodig op stop kunt drukken en jezelf niet overvraagd. Dit helpt je met stress om te gaan en stress te voorkomen. Na 8 bijeenkomsten van anderhalf uur kan je mindfulness in je dagelijks leven toepassen. Je ontvangt gratis een cursusboek. Dit is een werkboek bij de cursus maar ook een waardevol naslagwerk. Groepscursussen worden in samenwerking met Welzijn Scheveningen tegen een zeer aantrekkelijk tarief gegeven in het Couvéehuis in Den Haag . U meldt zich ook aan bij het Couvéehuis. Voor een individuele cursus kunt u met mij een afspraak maken.


Ik verheug mij erop u te spreken en te ontmoeten. Robert Bronnewasser


Mindfulness ........ SNELLER tot de kern van het probleem ... van de oplossing ... van JEZELF ..........

Ik ben als erkend hypnotherapeut en regressietherapeut aangesloten bij NBVH lidnr.: 16032 en bij het Register beroepsbeoefenaren complementaire zorg RBGZ licentienr: 170745R en bij de Stichting Complementaire en alternatieve geneeswijzen SCAG lidnr.: 15953

Logo-gestapeld-De-Samenwerkende-PDS-therapeuten-RGB-e1706454598337_1

Ik ben erkend door de vereniging van samenwerkende PDS-therapeuten.

Mindfulnessspecialisaties: MBSR, ACT en compassietraining


Preview mindfulness
Voor een indruk van het cursusmateriaal.